صدور ضمانتنامه

ضمانت نامه قرارداد یا سندی است که به موجب آن صادرکننده (ضامن) حسب درخواست متقاضی (مضمون عنه) تعهد می نماید بدون هیچگونه قید و شرط، عندالمطالبه یا در سررسید معین، مبلغ معینی وجه نقد از بابت موضوع ضمانتنامه که مربوط به مضمون عنه است به ذینفع (مضمون له) یا به حواله کرد او پرداخت نماید. یکی از مشکلات شرکتهای دانش بنیان به علت نوپا بودن و عدم اعتبار کافی نزد بانکها و همچنین عدم آشنایی کافی بانکها با فعالیتهای فناورانه، اخذ ضمانت¬نامه می باشد. در واقع بانک های عامل به دلیل آشنا نبودن با ادبیات فناوری های پیشرفته، با تصور ریسک بالا برای چنین طرح هایی، به طور معمول از صدور ضمانت نامه برای اینگونه شرکت ها خودداری نموده و یا صدور آن را منوط به آورده نقدی بسیار زیاد و اخذ وثائق و تضامین سنگین می نمایند که مهیا نمودن این شرایط برای اغلب پیمانکاران غیر ممکن است. در این راستا یکی از رسالت های اعضای انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر در کشور، صدور انواع ضمانتنامه برای شرکت های دانش بنیان است:

۱- ضمانت نامه شرکت در مناقصه و مزایده
سازمان ها و دستگاه های دولتی و عمومی در مناقصه و مزایده های منتشره، به منظور جلوگیری از انصراف برنده مناقصه یا مزایده از امضای قرارداد، از شرکت کنندگان درخواست ارائه ضمانت نامه به همراه پیشنهادات را می نمایند.
۲- ضمانت نامه حسن انجام تعهد
این ضمانت نامه، اجرای صحیح مفاد قرارداد توسط پیمانکار را در مقابل کارفرما تضمین می نماید.
۳- ضمانت نامه پیش پرداخت
به منظور ضمانت وجوهی که پس از امضاء قرارداد در اجرای پروژه طبق ضوابط مشخص از طرف کارفرما به پیمانکار پرداخت می گردد، این ضمانت نامه اخذ می شود.

برای اطلاع از توصیه نامه پذیرش ضمانت نامه صندوق های پژوهش و فناوری از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکت مخابرات ایران جهت هرگونه بهره برداری، اینجا را کلیک کنید

 

Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.