سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر

سرمايه گذاري خطرپذير (Venture Capital) در طرح هاي پژوهشی و فناورانه
موتور محرك پيشرفت هاي فناورانه، ايده هاي كاربردي خلاقانه اي است كه در ذهن كارآفرينان، مخترعان و مبتكران شكل مي گيرد و با پيگيري جدي آنان در قالب كسب و كاري جديد به بار مي نشيند و مفهوم كارآفريني آغاز مي گردد. اما اغلب اين كارآفرينان، فارغ التحصيلان جوان و خوش فكري هستند كه فاقد تجربه در سه عامل اصلي براي موفقيت در بازار رقابتي هستند. اين عوامل عبارتند از: ۱- دانش و تجربه مديريتي ۲- منابع مالي كافي ۳- بازار و مشتري كه محصول حاصل از اين كارآفريني را به مصرف برساند. بسياري از اين تلاش ها براي راه اندازي كسب و كار جديد، به دليل نبود اين سه عامل، با شكست مواجه مي شود. امروزه كليد حل مشكل در دست سرمايه گذاراني است كه با تكيه بر شم فوق العاده خود و با تقبل مخاطرات قابل محاسبه و يا غير قابل محاسبه، فعالانه با كارآفرينان همراه شده و با هدف كسب سود، نقاط ضعف آنان (تجربه مديريتي، منابع مالي كافي و بازار) را پوشش مي دهند. به اين سرمايه گذاران، سرمايه گذاران خطرپذير مي گويند؛ كه در كشورهاي توسعه يافته به يكي از حلقه هاي اصلي سيستم ملي نوآوري تبديل شده است.
بنابراين يكي از روشهاي مطلوب حمايت از كارآفرينان، مخترعان، مبتكران و صاحبان ايده، مشاركت در تجاري سازي طرح با صاحبان طرح بوده كه ضمن حفظ مالكيت فكري طرح، صاحب طرح نيز در موفقيت يا شكست آن شريك مي گردد. در اين روش، ضمن حل مشكلات اخذ وام از بانك (وثيقه، باز پرداخت اقساط در زمان معين، سود از پيش تعيين شده، احتمال ايجاد مشكلات خارج از شان يك نخبه مانند زنداني شدن در صورت عدم موفقيت يا شكست طرح كارآفرين و …)، مشكلات و موانع پيشرفت طرح با همكاري و مشاركت شركا برطرف خواهد شد و در نهايت سرمايه گذار خطرپذير پس از به نتيجه رسيدن طرح، سهم الشركه خود را از طريق مكانيسمي به صاحب ايده واگذار مي نمايد. صندوق توسعه فناوري هاي نوين نيز با بهره مندي از تجربيات و ارتباطات صاحبان سهام خود از جمله پارك فناوري پرديس و موسسه توسعه فناوري نخبگان(با بيش از ۵ سال تجربه موفق در مدل سرمايه گذاري خطرپذير در كشور) به عنوان يك سرمايه گذار خطرپذير، كارآفرينان را در جهت تجاري سازي يافته هاي پ‍ژوهشي ايشان ياري مي نمايد.

ويژگيهاي سرمايه گذاري مخاطره پذير:
۱٫ فرآيند سرمايه گذاري در قالب مشاركت مبتني بر عقود اسلامي مي باشد.
۲٫ تيم كارآفرين و صندوق، به نسبت سهم الشركه در سود و زيان حاصل از طرح شريك خواهند بود.
۳٫ اولويت سرمايه گذاري با شركتهاي نوپا و با سرمايه اوليه كم مي باشد.
۴٫ قبل از انجام سرمايه گذاري، استراتژي خروج و حدود زماني خارج شدن صندوق از طرح مشخص مي گردد.
۵٫ صندوق در طول دوره سرمايه گذاري به اندازه سهام خود، بر فعاليتهاي اجرائي نظارت كامل خواهد داشت.
۶٫ صندوق در طول دوره سرمايه گذاري در صورت نياز مشاوره هايي در زمينه هاي گوناگون نظير مباحث مالي، حقوقي، مديريتي و غيره ارائه مي دهد.
۷٫ در طول دوره سرمايه گذاري، صندوق به هيچ عنوان دانش فني طرح را افشا نخواهد نمود.
۸٫ طرح مراجعه كننده، با روشهاي علمي مورد ارزيابي و امكان سنجي قرار مي گيرد.

تعاریف و مدل سرمایه_گذاری خطرپذیر صندوق پژوهش خراسان رضوی

مراحل اجرایی سرمایه_گذاری خطرپذیر در صندوق پژوهش خراسان رضوي

Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.